Over USDA

USDA staat voor Urban School of Dance Arts en is een plek waar danstalent zich in een doorlopen gestructureerde leerlijn (van recreant tot dans-professional) kan ontwikkelen en de juiste begeleiding krijgt om aan de slag te gaan als allround getrainde danser in de Urban- en de commerciële dansscène.
 
USDA is in 2016 opgericht door Jennifer Romen. Jennifer is actief als danser en choreograaf in zowel het theater- als commerciële werkveld.  Zo is Jennifer actief geweest in programma’s als SingDance en DanceDanceDance.
Haar doel is om in het Zuiden een plek te creëren waar dansers zich kunnen ontwikkelen en kunnen leren van professionele docenten die hun strepen hebben verdiend in de danswereld.
Binnen USDA bestaat er een speciaal trainingstraject genaamd USDA Academy. Deze Academy is bestemd voor talenten die een toekomst zien in de danswereld. De focus ligt op Urban en Hiphop dansstijlen zoals hip hop, popping, locking en house. Dansers kunnen dit pakket uitbreiden door een extra richting te kiezen waarin ze zich kunnen specialiseren namelijk Commercial, Contemporary en/of Freestyle.
 
Daarnaast is USDA de thuishaven van Oxygen. Oxygen is een van de meest succesvolle crews zowel in en buiten Europa. Met vele nationale en internationale titels op haar naam, met hoogtepunten zoals de winst van het tv programma Dance as One en een Golden Buzzer in de Franse variant van Got Talent. treed Oxygen momenteel op door heel de wereld. 
 
USDA organiseert jaarlijks audities voor USDA-Academy en Oxygen. Wil je tussentijds auditie komen doen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden te bekijken.